Pozorišni perfomans “Izolacionisti” premijerno odigran pred šetačima kroz Vizantijsku ulicu

Pozorišni performans “Izolacionisti” u kojem učestvuje 11 žena  koje imaju preko 60 godina pratila je publika tokom završnog snimanja na projektu. Rediteljka ovog nesvakidašnjeg događaja je glumica Maja Mitić.

Foto: Ivan Jovanović

“Pozorišni performans Izolacionisti govori o o tome koliko su nam važni susreti i socijalni kontakti, koliko bez toga ne možemo i koliko nas razmena u kontaktu sa drugom osobom formira kao ljude i kreativna bića”, kaže Mitić.

Foto: Ivan Jovanović

U performansu igraju Verica Denić, Slavica Ivanov, Svetlana Jovanović, Dubravka Katić, Svetlana Mančić, Suzana Milenković, Vesna Milošević, Vesna Rajski, Zorica Sibinović, Nina Stanković, Zorica Stefanović, a peva šesnaestogodišnja Una Marković.

Foto: Ivan Jovanović

Cilj projekta “Inicijativa za zdravo i kreativno starenje” koji se realizuje u okviru projekta “Podrška građanskom aktivizmu u zajednici”, koji je finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a koji sprovode British Council i Trag fondacija je da se promoviše koncept zdravog starenja, za koji se zalaže Svetska zdravstvena organizacija.

Una Marković; Foto: Ivan Jovanović

Kroz potpisivanje sporazuma sa relevatnim pojedincima i institucijama postavlja se platforma za dalje unapređenje uslova života najstarijih stanovnika.